Кралят на 911-ките – Магнъс Уокър – обяснява в ново видео

Когато търсиш употребявано Porsche 911 (пожелаваме ти го), вероятно изтормозената, очукана кола, която да караш на някоя писта, без да ти пука, едва ли е сред първите в списъка ти. Една легенда в света на Porsche 911 – Магнъс Уокър, обяснява защо не си прав.

Ако не си чувал никога за Магнъс Уокър, веднага поправи тази грешка. Той е посветил живота си на колекционирането, реставрирането и карането на дърти 911-ки. Още по-хубавото е, че обича да разказва за колите си. Главна цел в живота на Уокър е да купи всяко оригинално Porsche 911, произведено между 1964 и 1973 г., което може.

Последната му придобивка обаче е малко по-ненормална.

Уокър разказва, че винаги когато приятел го попита кое е най-доброто 911, с което да започне, той му препоръчвал 911 SC, защото предлага правилното съотношение на поведение и цена. Парадоксалното е, че самият той никога не е имал 911 SC и наскоро решил да поправи тази грешка.

Той купил SCHR от 1978 г. – бивша състезателна кола, която имала всички необходими детайли, както и куп документи, удостоверяващи миналото й. Още по-хубавото било, че колата не изисквала огромни количества кеш, с които буквално да я вкараш в правия път. Отнело му само 6 седмици, за да я извади на улицата и да я раздвижи.

Това е едно от последните Porsche-та 911 с въздушно охлаждане, което почти простосмъртен може да си позволи.