Концептът Prologue Allroad има 734 к.с. и ни кара да поискаме един модерен кросоувър от Инголщад

В последните месеци Audi представя различни версии на своя концепт Prologue, с които иска да покаже на света по какъв дизайнерски път ще поеме в идните години. Първо видяхме Coupe, след това комбито Avant, а сега и кросоувър Allroad. Случи се на автомобилното изложение в Шанхай. Харесва ни това, което виждаме.

 

pmnwysoinagcz2vdn2zw

 

Трудно ни е да кажем, че сме фенове на моделите Audi Allroad. За нас те винаги са били леко изкуствен начин да бъдат накарани американците да си купят комби или хечбек. От Audi се опитват да впечатлят местната клиентела, използвайки нищо повече от леко повдигнато окачване и малко пластмасови защитни детайли по купето. Трудно е да отречем, че този подход продава коли, също както е трудно да отречем, че Audi са пионери в бранша.

Зад волана на този концептуален Allroad обаче бихме седнали с удоволствие. За нещо, наречено “кросоувър”, колата е доста ниска, широка и елегантна. Пропорциите са вдъхновени от прототипа Prologue Avant, а към това са добавени големи 22-инчови джанти.

Концептуалният модел, който подозираме, че е готов за използване по улиците, разполага с 4.0-литров туин-турбо V8 двигател, който е комбиниран с електромотор. Точно така, говорим за хибрид. Общата мощност достига 734 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент.

Всичко това ни дава да разберем по какъв път ще поемат Audi в близко бъдеще – мощни хибриди! Нямаме търпение да видим този дизайнерски език, използван в разработката на серийно Audi.