Годината е 2001-а, мястото е Япония и всичко е възможно. Например да видиш Toyota MR2 с купе, проектирано от Zagato. Само си представи – забавен, компактен и лек автомобил с две седалки и средно разположен двигател, който носи частичка от стила на Италия?

bmhtqbkpxhwtwwivr1un

Винаги сме харесвали последното поколение на Toyota MR2. Но и винаги сме смятали, че ако колата имаше малко по-атрактивна визия, щеше да бъде истински неустоима. Ето, най-накрая мечтите ни се сбъднаха. Донякъде.

cdrxah0mrwnynbbfqk7t

Това на снимките е автомобил, създаден от Toyota Modelista International, които са произвели ограничен брой от него. Името му е VM180 и е базиран на MR2, но с увеличена мощност до 155 к.с. и външни панели, доставени директно от Zagato.

lljewjpwkdxgzhghikzj

Признаваме, че визията е малко спорна, но пък сме щастливи, че някой се е сетил да направи нещо по-свежо с Toyota MR2, която има доста достойнства (перфектно разпределение на теглото, лека конструкция, здрава механика и задно предаване), но стила не е едно от тях.

VM180 е била представена на автомобилното изложение в Женева през 2001 г. Едва ли някога ще имаш възможност да видиш такава кола на живо, така че отдели нужното време на тези снимки.