DeltaWing разработват серийна версия на радикалния си състезателен прототип

 

Когато за пръв път видяхме DeltaWing останахме меко казано потресени от концепцията за кльощав преден мост и широка задница. В комбинация с издълженото купе колата ни приличаше по-скоро на съвременна концепция за Батмобил, отколкото на успешен състезател в Льо Ман.

Оказа се, че колата не просто не се обръща по таван във всеки завой (както ние си мислехме), но и успява реално да се състезава с другите. Е, преди да се повреди безвъзвратно, но това няма значение. Беше спечелила уважението ни. Не и без съдействието на хибридната задвижваща система на Nissan, разбира се.

ncsedhlebxapej9dslua

Сега отново сме потресени, защото разбираме, че DeltaWing ни готви нова изненада – серийна версия на шантавия състезателен прототип. Попаднахме случайно и на скиците, с които компанията DeltaWing Technologies e патентовала своя дизайн.

yucp6wkulzblz89wlyql

Патентът, който носи скромничкото име “Street car” ни дава бегъл поглед върху това как DeltaWing възнамерява да адаптира състезателния си прототип за улична употреба. Дизайнерите са предвидили фарове и стопове, както и специални издутини в покрива, за да могат вътре да се вместят главите на обитателите на интериора. И все пак  не мислим, че четирима възрастни ще се чувстват особено приятно вътре.

vcvvfbcdyzen7vmyn7es

Чакаме с нетърпение, още повече след като научихме информацията, че американците подготвят и изцяло електрическа опция.

mjgawaa3uhrdj8ch9f0y