За да отбележат 20-ата годишнина от рождението на McLaren F1 GTR – колата, която спечели Льо Ман в дебютното си състезание – горди собственици на 16 такива коли се събраха на 73-ата среща на членовете на Goodwood. Попаднахме на галерия от снимки на 2 от автомобилите, които са присъствали на срещата. Цветовете са на Gulf, а това мислим, че е достатъчно, за да бъдат привлечени всички погледи.

Двете коли (тъмно син short-tail и светло син long-tail) са част от Gulf колекцията ROFGO. Красавиците били транспортирани в затворени платформи, тъй като не могат да се карат по обществената пътна мрежа, а и да можеше, не е много разумно, имайки предвид стойността им.

timbrown-73mm-gtr25

Гледайки снимките, се питаме колко ли е изнервящо да гледаш как товарят скандално яката ти състезателна кола на платформа? Виж само колко ниско са разположени предните сплитъри!

На самата среща се забелязват и други членове на скъпото семейство, като в това число и победителят от Льо Ман, украсен с цветовете на Ueno Clinic, както и жълтата кола на Harrods, управлявана до третото място в същото състезание от Дерек Бел. Самият Бел е управлявал вярната си машина по време на почетните обиколки на срещата. Дали се е вълнувал?

Стюарт Хол и Джейми Кембъл-Уолтър пък седнали зад волана на нашите Gulf герои. Двамата сладури също не са случайни и през 2013 г. караха за Aston Martin в Льо Ман.

Според много от посетителите на срещата в Goodwood парадът на McLaren F1 на пистата е бил най-паметното събитие. Хора от Classic Driver, които са присъствали на мястото, споделят че риданията на бруталния V12 двигател на BMW се чували по време на цялата обиколка, а  Адът наистина се отворил, когато всички коли излезли едновременно.

 

Опитните пилоти пък натискали газта само когато шасито е изправено, за да не рискуват трудно за овладяване презавиване или инфаркт на собственика на колата. Минимум.

timbrown-73mm-gtr45

timbrown-73mm-gtr06

timbrown-73mm-gtr04