Ал-Атия върви към нова победа в Рали Дакар. При мотоциклетите Хоан Бареда бе над всички

Краят на Рали Дакар наближава, а ние продължаваме да следим случващото се в най-тежкото маратонско състезание. В 11-ия етап състезателите трябваше да преминат през нова доза предизвикателства с дължина 357 км за моторите и четириколките и 194 км за колите а камионите.

Втора поредна победа за Хоан Бареда при мотоциклетите. Испанецът доминира общо в четири от етапите на тазгодишното състезание, като в четвъртък успя да се изплъзне на основните си преследвачи с безкомпромисно каране.

Представянето на Бареда напомни на всички, че испанецът имаше всичко необходимо да се бори за победата в ралито, но техническите проблеми от началото на седмицата го извадиха от голямата игра.

Съотборникът на Бареда – Пауло Гонсалвеш – завърши на 17 секунди назад, изяждайки повече от 2 минути от преднината на водача в генералното класиране Марк Кома. Четирикратният шампион в Дакар върви уверено към петата си титла, а Гонсалвеш се движи на малко над 20 минути в генералното класиране.

nasser-al-attiyah-dakar-2015-stage-11

Насър Ал-Атия грабна петата си победа през тази година, увеличавайки преднината си пред основните си преследвачи. Катарецът, който вече води с повече от 29 минути  в генералното класиране, бе притесняван по време на целия етап от Орландо Теранова и неговото Mini.

Жиниел де Вилиерс успя да влезе в топ 3, където състезателите бяха разделени от по-малко от минута и половина.

dakar-2015-nasser-al-attiyahdakar-2015-rakhimbayev-mini-salta-mini-red-bull-salta

Денят бе разочароващ за Язеед Ал-Раджи, който отпадна от надпреварата, след като колата му получи сериозен технически проблем няколко километра след старта на етапа.

При камионите победи Ханс Стейси с Iveco. Това е втора етапна победа за холандеца през тази година, който се бори за нея здраво със своя сънародник и съотборник Жерар де Рой.

Камаз все пак успя да влезе в топ 3 благодарение на Едуард Николаев, който завърши на почти 2 минути зад етапния лидер.