Поредната играчка на скиорът Йон Олсон доказва, че DTM има бъдеще с комбитата

Freestyle ски шампионът Йон Олсон постоянно ни изненадва с разни шантави автомобили. Той обича бързите скорости, той е атлет, той е дизайнер, той монтира кутия за багаж върху модифицирано Audi R8, пързаля Lamborghini Gallardo (също с кутия) на сняг, а сега ни представя и това – тежко модифицирано Audi RS6 комби.

Тази кола е луда дори в стандартен вид, но виж я сега. По проекта Олсон е работил заедно с Лайф Туфвесон, който по една случайност е бивш главен инженер на Koenigsegg. Идеята е била да се създаде уличен автомобил, който да напомня за изродските машини от Германския шампионат за туристически автомобили DTM.

wob_rs6_dtm_release_01

В крайна сметка колата не просто прилича на DTM звяр, ами направо мирише на такъв. Интересен факт е, че използваният за изработката на оптичния пакет карбон, е купен от същия производител, който доставя карбон за Pagani. Запазената марка на Олсон – кутията за багаж – е намерила място и тук.

IMG_7460

Ако си мислиш, че тази кола е позьорска и под капака й вероятно е запазен фабричния двигател със 560 к.с. и най-много някое “чипче” – грешиш. Мощността е увеличена до близо 1000 к.с., а за това са виновни пичовете от Stertman Motorsport. Същите са инсталирали ново окачване Intrax, още по-големи спирачки Movit, както и изпускателна система Miltek Sport.

Увеличението на мощността е постигнато с използването на по-големи турбокомпресори STM Stage 3+ TTE9XX, които имат 18-каратово златно покритие.

Безмълвни сме.