В последно време ни е доста мъчно за английските коли. Сещаш се, за онези истинските английски коли, които вече ги няма. Jaguar и Land Rover се справят добре в последните години, но са собственост на индийския концерн Tata. Mini и Rolls-Royce са собственост на BMW, Bentley се стопанисва от Volkswagen. Нужно ли е да продължаваме? А имаше време, когато Англия правеше коли, които не бяха перфектни, но за сметка на това преливаха от характер. Като този Triumph TR7.

Този модел представлява сериозна крачка напред в дизайнерския език на Triumph през 70-те. Производство на колата започва в края на 1974 г., а през 1975 г. той вече си продава в САЩ. Бизнесът на компанията зад Океана върви толкова добре, че тя не успява да смогне на търсенето. Първоначално колата се задвижва от 2.0-литров 4-цилиндров двигател с по 2 клапана на цилиндър и мощност от 105 к.с.

TR7_tan_plaid_interior

Теглото е точно 1000 кг.

По това време обаче, британската автомобилна индустрия има доста проблеми, което рефлектира и върху TR7. Моделът става известен с ниското си качество на изработка, което му вреди дори днес, тъй като колекционерите го отбягват.

1024px-Triumph_TR7_cabriolet_1998cc_Aug_1982

Въпреки това все още могат да бъдат открити възстановени до безобразие екземпляри, които често са и модифицирани. Популярен “тунинг” на TR7-ца е монтирането на V8 двигател под капака.

Колата се е предлагала както като Coupe, така и като роудстър с мек покрив.