Chevrolet Corvette C4 се произвежда от 1984-а до 1996-а. С тази кола General Motors се опитва да задържи интереса на феновете, които страдат от загубата на легендарното трето поколение на модела. От тази гледна точка C4 е не просто нов модел, а важна стъпка в правилната посока.

До излизането на C4, Corvette конструира купетата на Corvette от фибростъкло. Друга голяма промяна при четвъртото поколение е дебюта на стъкления заден капак и дигиталното табло. Трансмисията пък е 4+3 и е произведена от Doug Nash. Това е 4-скоростна механична трансмисия с автоматичен overdrive на трите по-високи предавки. Впоследствие технологиите напреднали и тази скоростна кутия била заменена в края на 80-те от 6-скоростна кутия ZF. За съжаление.

Попаднахме на оригинална брошура на Chevrolet Corvette C4, който си заслужава да бъде разгледан внимателно.

Преди интересните снимки да те погълнат, се чувстваме задължени да припомним за изцяло алуминиевия LT5 small-block V8 двигател. Мощността достига 375 к.с., благодарение на които ZR-1 Corvette успява да запише средна скорост от 282 км/ч в 24-часово изпитание. Това е повече от впечатляващо дори за стандартите на 2015 г.