Надали сте се усъмнили, че колата е истинска, и че Porsche са оставили три от предавките на рафта в завода. Всъщност това 911 GT3 RS е повече от истинско, защото е конструирано от Lego. И е страхотно.

Макар и малко грозно, което не го прави по-малко велико. Защо е грозно? Със сигурност не заради оригиналния модел, а по-скоро заради спецификата да направиш нещо принципно обло от конструктор, който е започнал историята си с правоъгълни блокчета. Да, може да бъдат произведени и елементи с повече (и предимно) заобления, но тогава се рискува оригиналната концепция на конструктора, като такъв. Ситуацията силно може да залитен към Bburago и компания.

Датчаните обаче не спират да преизобретяват Н.В. Конструкотра, без да накърнят същността му, с което да правят живота на децата мноооооого по-интересен. А и на възрастните, особено в този случай.

Lego Porsche GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS идва в мега привлекателна (разбирайте абсолютно правоъгълна) опаковка, черна кутия, в която се съдържат всичките 2704 парчета от колата, както и упътване, което е далееееееч от фалйърчетата на Kinder. Както описва изданието Анди, старши мениджър по дизайн в Lego, книгата е по-скоро луксозен аксесоар за масичката за кафе.

Колата е мега яка, а процедурите и стъпките по сглобяването повтарят последователността на процесите в завода на Porsche. Колко по-яко може да бъде? Ами, много. 991 е в мащаб 1:8, предните гуми завиват, очаквано, но неочаквано се намира и 4-степенна скоростна кутия PDK, с лопатки зад волана, свързани с ластик. Мега! Жълти спирачни апарати, червени амортисьори, активно задно крило ииии 6-цлилиндров боксер отзад. А, не на последно място, всяка кола ще идва с лазерно гравиран сериен номер, за да бъде усещането още по-специално.

Цената на този кеф? Във Великобритания то е около 250 паунда, нищо пари за съвсем истинско GT3 RS. Гледайте видеото.