На магистралата, която обикаля японския град Осака (тамошното околовръстно), една сплотена група улични състезатели пренебрегват и дразнят местните катаджии със силно модифицираните си Honda Civic. 

Специфична подробност е, че колите им нямат регистрационни табели, така че единственото, което шофьорите трябва да направят, е да избягат на лошите куки.

Групата се казва Kanjozoku и любимото й занимание е да влудява японските органи на реда и редовите шофьори в града още от 80-те. Значимостта на тези пичове е още по-голяма, когато разбереш, че именно те вдъхновяват японската (и американската, където Honda е на почит) автомобилна култура.

Някои от рейсърите карат с маски, а всички мразят полицаи.

Най-обичаният модел сред Kanjozoku безспорно е Civic хечбек, а първата Някои от рейсърите карат с маски, а всички мразят полицаи.модификация, която му се прави след покупката, е премахването на номера на шасито.

Всичко, което тези момчета правят, е доста опасно, безотговорно и незаконно. Всъщност, ако не беше всичко това накуп, това занимание със сигурност нямаше да има толкова последователи в Япония.

Гледай видеото. То говори само за себе си и за културата, наречена Kanjozoku.

за автора

Ако са коли, нека са стари. Под стари разбира всичко, което може да е карал дядо му преди първата си целувка. Моторспорт. Да разбере какво свири в гайдата е една от основните му цели в живота. Meчтата му е да си направи маса от V8 блок на AMG. Пита се "Къде отидоха истинските коли?"