Този звук. Тази кола. Това трасе.

Може и да не си чувал за Франк Щиплер. Той е 39-годишен германец, роден в Кьолн, който по една случайност е доста успешен пилот на туристически автомобили. Карал е в Германския шампионат DTM, има шампионски титли в Porsche Supercup и Porsche Carrera Cup Germany. Освен това е участвал в Шведския шампионат за туристически автомобили, както и в Rolex Sports Car Series. Щиплер е известен и с любовта си към старите състезателни коли, която е и основната причина да говорим сега за него.

В интернет се появи уникален онборд от автентично Maserati 250F, управлявано от Щиплер на Гран при трасето в Монако. Истината е там, че направо настръхнахме от звука на колата. Представяме си какво им е било на пилотите от старата ера на Формула 1, както и на публиката, която ги е наблюдавала.

Слушай звука, наблюдавай състезателната линия, която Щиплер подбира, обърни внимание на работата му с волана на тази непреходна класика. Maserati 250F e дама, към която трябва да се подхожда с уважение и разбиране. Искаме.

1958 Maserati 250F