Водещ американски журналист твърди именно това. Имайки предвид 430-те „коня“, може би ще се съгласим

 

 

Попаднахме на едно твърдение, подкрепено от 15-минутно видео. То е на журналиста Карлос Лаго от MotorTrend, на който човек си струва да се довери. Все пак този човек живее сред автомобили и е карал какво ли не – в това число LaFerrari, Porsche 918 и McLaren P1. Общо взето няма актуален спортен автомобил в света, който да не е попадал в ръчичките на Карлос Лаго. Включително и някои от по-старите звезди.

Като този Nissan 240SX от 1993 г., който е бил модифициран с E-Rod LS3 двигател от Chevrolet. Според Лаго това е най-добрият автомобил в света.

Факт е, че Nissan 240SX е предпочитаната кола за много дрифтъри по целия свят, които монтират под капака V8 двигател. В този автомобил обаче има нещо много повече от ефективен и много шумен начин за изпаряване на гуми.

Лаго казва, че конкретната кола е запазила лекотата и баланса на стандартната версия с 4-цилиндров двигател. Променена е единствено мощността – 430 к.с., които бутат напред тежащото 1270 килограма купе.

След провеждането на няколко строго научни теста станало ясно, че  лудата японка има горе-долу толкова странично сцепление, колкото и Ferrari 458 Italia. Освен това, се оказва, че колата е и по-бърза на писта от някои чисто нови спортни модификации. Луда работа. Върнете ни колите!