На фона на много други класически автомобили, това Ferrari 365 GTB/4 Daytona няма клиширана история. То нито е било в романтична плевня, нито е било открито от случаен човек, нито е било забравено в Дубай. Тази кола просто е била изоставена от собственика си. В продължение на 25 години.

Човекът нямал достатъчно време да се занимава с красавицата, произведена през 1971 г. и я зарязал на трупчета в продължение на четвърт век! Колата била паркирана в гараж, завита старателно с покривало от брезент.

am15_r150_024Сега колата се продава, а собственикът й разказва цялата история. Той живял в Торонто, но баща му, който живеел в Хонконг, починал внезапно и някой трябвало да поеме бизнеса в Китай. Ето защо колата била “зазимена” в Канада, чакайки кротко собственикът й да се завърне от Япония.

Скоро след това той се завърнал, но вниманието му било ангажирано с нов бизнес с недвижимо имущество и други две коли, което означавало само едно – още чакане за Daytona-та. На собственика, който в момента е на 77 години, му трябвали 19 години, за да реши, че е време да се раздели с отлежалото Ferrari. И звъннал на RM Auctions.

На обикновените хора, които вероятно никога няма да се превърнат в собственици на Ferrari, може би им е странно как така един човек може да зареже подобен автомобил в продължение на четвърт век.  Още по-странното е, че дори след като въпросният човек подрежда живота си, той не се радва на придобивката си, а бърза да я продаде. Времето, прекарано в Канада обаче, е белязало колата по необратим начин, което значи, че сега тя трябва да премине през цялостна реставрация. А това струва доста пари.

Ето това е необикновена история.