Icon го създадоха, анонимен клиент ще го кара, а ние просто ще точим лиги

 

Джонатан Уорд има необикновен вкус. Една от слабостите му е Dodge D200 Power Wagon – най-едрият и странен пикап за големи момчета от 60-те. Но, подобно на много други тунинг специалисти, той е фен на философията, чара и излъчването на класическата машина, а не толкова на това, което се крие под купето. Затова купето било свалено от старото шаси и било спуснато върху ново – по-модерно. How cool is that?

Тънкият момент в цялата история е, че Уорд е собственик на компанията, която умее най-добре от всички да осъществява подобни проекти – любимата ни Icon.

izfbtfwbpxpuzrpdhxfo

За база е използван модел от 1964 г., който се явява вторият Dodge D-series, който Icon създават. Първият беше с година по-млад, но сега Уорд и компания са твърдо решени да вдигнат летвата още повече.

bcxfzuvuvsf26u3yknwy

Единственото фабрично нещо, останало по колата, е нейното купе, дръжките на вратите и рамките на седалките. Само рамките. Всичко останало е било внимателно премислено, преработено, разкрасено и подобрено.

pksd5tfnsofzt7vt00qz

Icon са използвали шасито на Dodge MegaCab 2500 4×4 от 2007 г. и са оборудвали неговия 5.7-литров V8 двигател с механичен турбокомпресор. Изпускателната система пък е дело на Gibson и е изработена от неръждаема стомана с керамично покритие.

neuvcq3ajyiapdellkis

Фабричното окачване на MegaCab е било изхвърлено в кофата, а на негово място са монтирани усилени елементи от Kore-Fox Racing. Същото важи и за джантите, които са 17-инчови Hutchinson и са прахово боядисани в цвят Volcanic Black. Гумите пък са….гигантски BFG-та.

yxpfw1smv9kvvnofgmnn

Както добре знаем, Icon са обсебени от детайлите, като новият им проект не е изключение от правилото. Всички контролери са фрезовани на CNC фреза, след което са никелирани и матирани. По същия път са минали елементи от таблото, пантите на задния капак, огледалата и още няколко десетки части по колата.

m1mprx32s7kvz1hs4j6e

Колкото и странно да звучи, този ретро изглеждащ пикап има iPad Mini на централната конзола, за да имаш навигация и музика. Аудиото пък разчита на два сериозни усилвателя JL Audio  и 8 високоговорителя Focal.

Интериорът е покрит с висококачествена премиум кожа, под която има специална пяна, за да ти е удобно. Мокетът пък е изработен от същата вълна Wilton, която се използва и в модели на Rolls-Royce.

Най-хубавото на всичко това е, че се ползваш от благините на два свята – този на класическите автомобили и този на модерните.