MINI Cabrio Cooper S или John Cooper Works? Как се усеща разликата от 39 коня?

Иииизключително пъргава кола“ е доста слабо определение за компактния хеч, които каза „не“ на даунсайзинга и дойде с 0,4 литра върху старите си 1,6 – новият JCW се задвижва от 2-литров турбо мотор с 231 коня. Това е положението.

Доста готино положение, заедно с готиния звук излизащ от двете централноразположени отзад цеви, като дори автоматикът не разваля кефа от карането. MINI вече ползват 8-степенна кутия, която комбинирана с перата на волана, не съсипва толкова въвлечеността, както бе преди. Вече не е задължително едно MINI да е ръчка, а тъй като новото поколение е още по-пригодно за ежедневна употреба, автоматът всъщност е добро попълнение.

MINI Cabrio Cooper S

Това което ми направи впечатление, когато карах хеча на JCW обаче бе, че агресивното шофиране с тази кола изисква концентрация. Шасито е супер, доста учудващо возията не бе скъсяваща гръбнака и разбиваща бъбречни камъни, а спирачките чудесни, но шансът за „изправяне“ на завоя и недозавиване винаги седеше. Просто като че ли мощността може да дойде малко в повече, най-вече на по-неопитните водачи.

Точно поради което смятам, че Cooper S, в който работи същия 2-лиров турбо мотор, но със 192 к.с., е идеееааааалллната MINI разфасовка. Която съвсем скоро получи и текстилен покрив за изпълнението Cabrio. Автоматичен покрив, който се пуска и вдига за добрите 18 сек и който може да бъде поръчан с бродиран по цялата му площ британски флаг. „So British, so MINI” биха казали британците, и наистина седи яко. И, не съм гледал точните вътрешни размери, но изглежда, че в затворено положение гюрукът седи доста високо над главите на хората в колата, създавайки впечатление за повече простор отколкото има при хеча.

Единствен явен минус на Cabrio е видимостта назад при свален покрив, заради това че последния скрива голяма част от колата застанала зад MINI-то – камерата за заден ход е една добра опция в случая.

Как обаче се усеща при каране Cabrio Cooper S? Адски забавно и достъпно, особено с автомата и перата зад волана, които реално може да се ползват само за да си мислите, че правите нещо – 8-степенния автомат сменя достатъчно прецизно, а в режим Sport вероятно и доста по-добре от повечето от вас.

MINI Cabrio

Липсват ли тези 39 коня? Не особено. Както и при хеча, Cooper S е най-добрия избор за MINI, освен ако не ви липсва ексклузивността идваща с трите инициала JCW. Марката обаче предлага достатъчно допълнителни работи, с които да бъде персонализирана колата, включително и John Cooper Works парчета (волан, престилки, прагове, джанти), с които да си направите Cabriо-то вашето Cabrio. Fun car.

MINI Cabrio Cooper S: липсват ли му трите букви JCW?
СЪОТНОШЕНИЕ HP/FUN7.7
УМЕНИЕ ДА ВЪРВИ НАПРЕД7.3
ВИЗУАЛНО ПРИВЛИЧАНЕ8.6
#AB ФАКТОР6.9
ОЦЕНКА ОТ СЕРИОЗНА МЕДИЯ7.7
ИСКАМЕ ДА НИ ВИДЯТ В НЕЯ7.4
7.6= SUM
оценка от читателя: (0 вот)
0.0

за автора

Ако работата не ти носи удовлетворение, значи си нещастен. Защото по-голямата част от живота ти отива именно в нея. Именно затова продължавам да работя това, което работя. Защото ме прави щастлив. Make life a ride.