Семейството на AMG Sport ще се изправи срещу M Performance колите на BMW

 

Mercedes обяви лансирането на изцяло нова линия в гамата си. Тя се казва AMG Sport и с нея германците искат да запълнят нишата между автомобилите, оборудвани с AMG Sports package и истинските AMG версии. Новото семейство от подобрени автомобили на Mercedes трябва да се изправи срещу M Performance серията на BMW и всички нейни себеподобни.

Гамата ще включва двигателни модификации, стандартно задвижване на четирите колела и по-големи спирачки, брандирани с логото на AMG, разбира се.

Първите два модела, които ще се присъединят към AMG Sport семейството ще бъдат показани на автомобилното изложение в Детройт през януари. Засега разполагаме само с две загадъчни снимки, разкриващи някои от детайлите, които можем да очакваме. Ако съдим по елегантната линия на покрива на един от моделите, показан на горното изображение, Mercedes AMG Sport ще присъства в гамата на новия кросоувър GLE.

18754164862036676106

“Новите Sport модели са убедително предложение за нашите клиенти: истински технологии от спортните автомобили, които вече са достъпни за още по-широк кръг от хора по целия свят,” коментира главният изпълнителен директор на AMG Тобиас Моерс. “Въпреки динамичния си растеж, оставаме верни на мотото на нашата компания – “Driving Performance””.