Този луд концепт има клиренс от 450 мм и може да гази във вода с дълбочина от 1 метър

Всички обичаме Mercedes G-Class. Не само, защото германската джипка не се поддава на модните течения, което е явно свидетелство за нейните качества, но и защото е чаровно голямо кубче, което може да те изненада с динамични характеристики и с офроуд възможности. Представяме ти концепта G 500 4×4 2.

За този прототип се говори, че някой ден ще влезе в серийно производство. Дали е така, или не, не можем да кажем. Ясно е обаче, че тази кола върви по стъпките на скандалния G63 AMG 6×6, който взриви интернет преди около година.

Има AMG предна броня, карбонови раздувки на калниците и LED светлини, разположени на покрива. Като допълнение получаваш защитни елементи от неръждаема стомана, странични изпускателни тръби и 22-инчови офроуд гуми.

От Mercedes отказват да публикуват снимки на интериора, но потвърждават, че моделът има поръчкова кожена тапицерия, украсена с ексклузивни детайли.

Мощността от 422 к.с. се доставя от 4.0-литров туин-турбо V8 двигател, който отговаря на Евро 6 нормите за екология. Не, че някой го вълнува точно това негово качество. Като стана въпрос за възможностите на концептуалния G 500 4×4² има адаптивно офроуд окачване с по два амортисьора на колела. От Mercedes казват, че единият амортисьор е конвенционален, а другият се управлява по електронен път, за да предложи оптимално представяне на тежък терен.

 

Електрониката преминава от режим COMFORT до Sport за 15 милисекунди. Бавно ни е.

Германците споделят, че моделът се усеща повече като спортен автомобил, отколкото като нещо, което обича калта. Звучи странно, имайки предвид клиренсът от 450 мм и възможността да гази във вода с дълбочина от един метър. Ъглите на атака отпред/отзад пък са съответно 52 и 54 градуса.

Дали ще има сериен вариант, или не, зависи от реакцията на публиката. Така казват от Щутгарт.