Докато британската офроуд легенда се готви за пенсия, ние се наслаждаваме на този уникат

 

Добрият стар Land Rover Defender си отива, но само за да бъде заменен от нов модел, който сме сигурни, че дори няма да доближи чара на недодяланото офроуд добиче, което така харесваме. Тъжното събитие провокира дизайнера сър Пол Смит, който е дългогодишен фен и колекционер на Defender, да се съюзи с Land Rover и да създаде уникален модел. Ей така, за спомен.

 

Поръчковият модел има по себе си 27 различни цвята, всеки от които е индивидуално избран от собственика и дизайнер Пол Смит, който почерпил вдъхновение от живота в британската провинция и от военните Defender-и, използвани от английската армия.

 

Седалките са тапицирани в черна кожа, като отделните парчета са зашити едно към друго с контрастиращ син шев. Намира се и малко британски хумор – в жабката има ръчно нарисувана връзка сключове и няколко монети, а върху синия покрив има “кацнала пчеличка”.

 

“Land Rover Defender е британска икона, с която особено се гордея. Имам Defender в къщата си в Италия, която се намира в провинциален район. Това е перфектният джип за труднодостъпни местности и сурови условия,” коментира Пол Смит

 

Създаден изцяло според личните изисквания на своя дизайнера, специалният Defender e запазил стандартните странични огледала, външните дръжки на вратите и джантите, като последните просто са боядисани в черен лак.