Като чуеш името на Lamborghini, обикновено не си представяш нищо елегантно. Италианската компания от Болоня прави крещящи, ярки, ръбати и бързи коли, които рядко могат да бъдат определени като елегантни.

В историята на марката обаче, и не, не говорим за времето, в което Lamborghini произвежда само трактори, италианците са представяли автомобили с по-закръглени и женствени форми. Като това Lamborghini 400 GT. Някой може да каже, че фаровете му са грозни, но ние смятаме, че е толкова различно от всичко останало с жълт бик на капака, че го обожаваме.

Обожава го и неговият собственик Джак Ридел, който разказва, че е навъртял доста километри зад волана. Според километража колата е пропътувала около 480 000 км, което със сигурност я прави едно от най-караните Lamborghini-та в света. Не е ли яко да се запознаеш с някой, който реално кара своето Lambo?

Ридел притежава колата от 1972 г., когато пръсва всичките си спестявания от 6250 долара, за да я купи. В последните 40 години той се гордее с решението си и се наслаждава на тази неостаряваща класика, която кара, ремонтира и модифицира.

Дребните промени включват поръчкова запалителна система, използваща модифицирано делко от Jaguar, което според Ридъл подобрява значително поведението на колата.

„Което е страхотно, понеже аз обичам да я карам,“ признава собственикът. „Можеш да се возиш по магистралата с 220 км/ч цял ден, стига това да е законно, разбира се.“