Карането на картинг изисква прецизност, постоянство и стабилна психика. Особено на мокра писта

 

Да караш бърз автомобил на писта е трудна работа. Особено когато тя е мокра. Какво остава за машина, която е десет пъти по-лека, а ти седиш на сантиметри от асфалта и нямаш никакво окачване. Да караш карт на мокро е едно от най-забавните неща и първи (може би) урок по дрифтинг.

Имаме рубрика #видеонаденя, но вече се чудим дали да не направим #онборднаседмицата. Ако имахме такава, със сигурност това видео щеше да едно от най-интересните там.

На него виждаме професионален картинг пилот в люта битка със съперниците си на пистата, която е буквално подгизнала. Видеото е дълго и дава възможност да проследиш развитието на състезанието и да се поклониш на психиката на тези момчета, които се състезават в тези условия.

Не бива да забравяме, че картинг пилотите нямат защитна клетка от ламарина и тръби около себе си, което ги прави истински смелчаци.

Най-хубавото е, че картингът е страхотен начин да се състезаваш с приятелите си, при това без да се нуждаеш от купища пари. И все пак, внимавай за мокри участъци.

Състезавай се с приятели на Sofia Karting Ring в Ring Mall Sofia.