Такааа, няма грешка. Култовата Jetta, която познаваме от второстепенната ѝ роля в първия филм „Бързи и яростни“, в момента е собственост на Франки Мюниц. Него пък познаваме от първостепенната му роля в щатския сериал „Малкълм“.

Освен актьор обаче, Мюниц е и автомобилен състезател, карал е в сериите Formula BMW USA (не особено успешно), а в последствие в Champ Car Atlantic Series. Мюниц също е и барабанист, но в случая това не е важно. Актьорът-състезател-музикант купува колата през 2002 г., когато е едва на 16 годи, а днес бялата машина е включена в списъка на „Барет-Джаксън“, като лот №793.

И тук е момента, в който може би някой от вас ще останат разочаровани. Защото белият Golf MkIII седан, каквото всъщност представлява тази 1995 Jetta (или Vento, както искате), не е това което изглежда. Както колегата Драго Попов отбеляза, „Във филма тя е без спирачни апарати“. И наистина, ако се загледате в драг сцената, в която Джеси кара срещу Чан и неговата Honda S2000, ще видите че… няма да видите такива. Филмовите хора са напудрили колата с големи дискове, залепени за джантите, но не са си поиграли да изимитират самите машинки.

Това обаче са детайли. Освен участието му в лентата, ценността на автомобила идва и от автографите на задния спойлер – Чад Линдберг (Джеси), режисьорът Роб Коен, както и вече покойната звезда Пол Уокър, са оставили своите подписи. Що се отнася до задвижването, още едно разочарование – почти стокова 4-цилиндрова двойка, вързана към 4-степенен автомат. Вътре обаче има яко стерео, както и PlayStation 2, което (почти) компенсира слабия мотор. И лисата на спирачки.