Често ни се случва да забравяме, че красотата на автомобилите е в тяхната простота и първичност. Това е и една от причините днес колите да приличат повече на компютри, отколкото на нещо, което може да те нацапа с масло и хидравлична течност. Има обаче и хора, които не забравят. Марк Уолкър е един от тях.

Същият разказва за своя великолепен GN Thunderbug в ново видео. „Можеш да усетиш всяка пукнатина на пътната настилка с тази кола,“ разказва той. Ние бихме поставили думата „кола“ в кавички, тъй като този GN Thunderbug представлява нищо повече от малко шаси с ресори, към което е прикрепен old school самолетен двигател.

„Много ще ви е трудно да откриете по-приятен автомобил от този,“ малко нескромно казва Уолкър. А ние не смеем да му противоречим. Машината му изглежда по-проста като конструкция от лагерна количка, а най-чаровното в нея е, че поразително ни напомня на умален хотрод, или по-скоро на ретро състезателен автомобил.

Звукът от двигателя ни кара да настръхваме, сякаш изтребителите идват, за да ни отведат на едно по-добро място. За сядане има две ламаринени „кресла“, под които се намира трансмисията, която предава задвижването на задните колела с помощта на вериги.

Двигателят е взет от самолет, роден някога преди Първата световна война. Точно така, първата.

Всичко това е конструирано от самия Марк Уолкър. Оказва се, че човек може да построи свой собствен винтидж автомобил.