Mercedes вече има отговор за всички, които си казаха: „Това G 63 6х6 е супер, но няма да влезне в гаража с тези три оси“. 

Сега има нова версия с две оси, но всички останали офроуд аксесоари, на име G 500 4×4². Изписването на двойката в горния десен ъгъл отнема около 10 минути затова ще я наричаме просто 4х4.

4×4-то е G500, което означава, че нямаме AMG двигател. Обикновено зад 500 се крие 5.5-литров атмосферен V8 с 388 к.с., но някои източници твърдят, че това ще бъде премиерата на 4.7-литровия турбо мотор с 422 к.с. в G-Wagen.

Нямаме си и товарно легло с дървен дек, но остават огромните офроуд арки над колелата, които трябва да поберат гигантски 22-цолови джанти с гуми 325/55. Предната броня е взета от AMG и вероятно е карбонова, както и други части, и разбира се това е абсолютно ненужно в автомобил с тегло 3 тона.

Ексентричното в 4×4 е подкрепено с пълен designo интериор и крещящо жълто. Харесва ни.

за автора

Ако са коли, нека са стари. Под стари разбира всичко, което може да е карал дядо му преди първата си целувка. Моторспорт. Да разбере какво свири в гайдата е една от основните му цели в живота. Meчтата му е да си направи маса от V8 блок на AMG. Пита се "Къде отидоха истинските коли?"