Зад скучното име се крие компактен, но вулгарен спортен автомобил с топка на скоростния лост от черешова дървесина

 

И тази година Bentley не пропусна да шокира посетителите на автосалона в Женева. Звездата този път се казва EXP 10 Speed 6 Concept. Признаваме, че това не е най-вдъхновяващото име, но пък визията е.

С новия прототип компанията иска да ни покаже бъдещия си дизайнерски език, като не е изключено той да вдъхнови и нов сериен модел. Ясно е само, че при изработката на EXP 10 Speed 6 са използвани най-качествените материали и най-модерните технологии.

От компанията отказват да изнесат подробна техническа информация, но от снимките се забелязва, че колата има сходен дизайн с Continental GT. Въпреки приликите обаче, EXP 10 Speed 6 е по-компактен, което го кара да изглежда по-спортен. Същата роля изпълнява и драматичната задна част.

Спортната стилистика продължава и в интериора, където откриваме две кожени спортни седалки, които са разделени от тясна централна конзола, украсена с алуминий и мед. Скоростният лост също не изостава и е украсен с детайл от черешова дървесина.

Какво би бил един луксозен концепт на Bentley без комплект от луксозни пътни чанти в багажника. Този тук ги има също.

318475266933621367

В официално изказване пред пресата, главният изпълнителен директор на Bentley – Волфганг Дюрхаймер, коментира: “EXP 10 Speed 6 е една от визиите за бъдещето на Bentley – мощен, ексклузивен и индивидуален концепт. Автомобилът има потенциала да се превърне в лидер сред луксозните двуместни спортни автомобили.”