Това е автомобил. Не, това е мотоциклет. Или пък четириколка? Не, всъщност е нещо между трите. Гледайки го, едва ли можеш да сбъркаш страната, от която произлиза. САЩ, естествено. Ето и подробностите.

Казва се Rocket 3 и е дело на американският изобретател Ранди Гръб, чиито машини са известни с алуминиевите си извивки и радикалната си визия. Необичайното име пък е вдъхновено от прякора на човека, поръчал машината. Той се казва Тим Котърил, но е известен в артистичните среди с псевдонима Frogman, заради скулптурите на птици и жаби, които създава.

Randy-Grubb-Frogman-3-Quad-Motorcycle

Котърил признава, че отдавна е фен на работата на Гръб, с който през годините са работили по подобни лъскави и радикални машини, задвижвани от V8 двигатели.

Rocket 3 представлява странна четириколка с огромни гуми, поръчково шаси, поръчково окачване и алуминиево „купе“, под което се крие V8 двигател от Chevrolet Corvette. 6.2-литровото LS3 чудовище генерира 430 к.с., които задвижват задните колела с помощта на 4-степенна автоматична скоростна кутия Hydra-Matic.

Randy-Grubb-Frogman-3-Quad-16

Ниското тегло и голямата мощност доставят и доста удоволствие зад волана…тоест кормилото. От 0 до 100 км/ч Rocket 3 ускорява за 5 секунди, а теоретичната максимална скорост е 321 км/ч. Не е зле за нещо, върху което седиш.

Randy-Grubb-Frogman-3-Quad-Bike

Има и видео, което допълнително да те запали по тази странна машина. Това е последният епизод от поредицата Randy Grubb’s Garage (пичът си има и уеб серии), който ни показва как е бил произведен Rocket 3.