От Fiat твърдят, че през следващата година ще се състезават със своя Abarth 124, който видяхме за пръв път на снимки преди няколко месеца. Ако това се окаже истина, нас ни очаква удоволствието да гледаме Abarth със задно предаване и 300 к.с. по състезателните отсечки.

Техническите характеристики на колата са доста изкушаващи: купето е било оголено и усилено с ролкейдж, интериорът е покрит с Alcantara, трансмисията е секвенциална с 6 предавки, диференциалът е с ограничено приплъзване, окачването е регулируемо, а останалото е поръсено с подправката, наречена – WRC дух. За малко да забравим джантите – състезателно OZ.

lzjedfipvwvsbznxusjz

Обикновеният Abarth 124 Spider има 1.4-литров турбо 4-цилиндров двигател със 160 к.с. Рали версията ще има 1.8-литров мотор с 300 к.с.

Колата е изградена според изискванията на рали категорията R-GT на FIA, в която спортни автомобили със задно предаване участват в различни рали надпревари, в това число и Световния рали шампионат WRC.

От Fiat твърдят, че ще се състезават с колата през сезон 2017. Не знаем какво ще се случи, но ако тази кола поне малко се доближи до популярността на R-GT Porsche 911 или Lotus Exige R-GT, ситуацията става все по-интригуваща.

 

за автора

Ако са коли, нека са стари. Под стари разбира всичко, което може да е карал дядо му преди първата си целувка. Моторспорт. Да разбере какво свири в гайдата е една от основните му цели в живота. Meчтата му е да си направи маса от V8 блок на AMG. Пита се "Къде отидоха истинските коли?"