Петък е. Време е за нещо леко и разведряващо. Работният ден приключва, а на нас не ни се разказват истории за коли. Гледа ни се нещо, защото мисловният ни процес е силно затормозен от изминалата седмица. Има няколко часа до студената бира, а дотогава…

…виж това култово изображение на Ferrari F1/87. Това е колата, която през 1987 г. печели първите две поредни победи за Ferrari след пауза от цели 6 години. Колата била толкова добра в края на сезон 1987, че отборът на Ferrari бил обявен за фаворит за спечелването на шампионата през следващата година.

Техническото изображение разкрива чисто новия тогава 1.5-литров турбо V6 двигател с 90-градусов ъгъл между цилиндрите. В Маранело той е известен с прозвището Tipo 033, а мощността му достига 950 к.с. в квалификационна спецификация и 880 к.с. със състезателни настройки.

Автомобилите на Ferrari са пилотирани от Микеле Алборето и Герхард Бергер, като вторият успява да грабне две победи през сезона (Гран при на Япония и Гран при на Австралия), както и три пол-позишъна.

Сега ние ти предлагаме това Ferrari за wallpaper. Ще те зарадва в понеделник като отидеш на работа.

Ferrari-F1-87-Cutaway-Wallpaper--1600x1011