Кратък документален филм разказва за Каръл Шелби и неговите творения

Shelby не спира да ни радва с представянето на нови хардкор версии на модели Ford. Засега се знае, че през следващата година на пазара ще се появи Shelby GT350 Mustang, а в публичното пространство не спират да се въртят слухове за ново GT40. Всичко това означава, че в идните години ще станем свидетели на възраждането на две от най-великите имена в автомобилния свят. Евентуално.

Нито едно от тези неща обаче нямаше да е възможно без съществуването на един влуден по скоростта тексасец на име Каръл Шелби. За съжаление той си отиде през 2012 г., но идеологията му продължава да живее високооктанов живот с колите на неговата компания.

В този кратък документален филм, изваден дълбоко от архивите на Ford, Каръл Шелби разказва за историята си в Льо Ман и за великата Cobra, а междувременно представя оригиналния Mustang GT350 и Ford GT40. Нещата наистина загрубяват, когато видеото ни отпраща към пистата Уилоу Спрингс, където Пийт Брок, Кен Майлс и Дан Гърни. Тримата учат зрителите на моторспорт, показват им тънкостите на пистата и изсмукват всичко от Cobra, GT350 и GT40.