Aко искате вярвайте, но това е концепция от 83-та. Интериорът е бижу, но за него след малко. 

Зад студията стои малък екип начело с Хидео Кодама и Герт Хилдебранд. Няма нужда да видите екстериора, за да се досетите, че е футуристичен. Изваян в аеродинамичен тунел за най-добрият компромис от фунцкия и визия. Той работи, защото колата става икономична, а тя трябва да бъде такава. Малка кола за млади хора, които имат свободно време и генерално нямат пари. Възможно най-неблагоприятната основа, за да се развихри един дизайнер.

 

 

Интериорът е на Крис Бенгъл​. Той е сред любимите ни дизайнери, защото ни показа, че нещата могат да бъдат различни. Виждате ли малките кутийки? Седалките?

Таблото е конфигуруемо. Да кажем, че при купуването имате пари само за скоростомер. По-късно ще можете да си купите оборотомер или самобръсначка. Да, не е шега. Някой може и да има нужа от това в градския трафик.

Седалките всъщност са сгънати спални чували. Във вратите има още два. Покривът пада…

 

opel-junior-05

за автора

Колите са две. За возене или болки в гърба. Предпочита малки коли с ниско тегло и висока мощност. Добрата кола има двигател зад две седалки. Цени детайлите и високото качество на изработка в новите автомобили също толкова силно, колкото мириса на застояло масло и стари кожени седалки.