Швейцарското произведение на изкуството е напълно механично, а скоростта се измерва с помощта на вятъра

Часовниците. Говорили сме и преди, че за нас това е ултимативното бижу за всеки мъж. Още повече за тези, които са увлечени по автомобилите и моторните спортове. Почти всеки голям отбор има за спонсор часовникарска компания. Какъв по-добър начин да рекламираш качествените си часовници, от спорт, в който всичко се решава за части от секундата? Още повече, че рекламно лице на компанията ти става пилот, на който всички искат да приличат.

Така стигаме до новия часовник на швейцарската компания за high-end часовници Breva. Той се казва Genie 03, изглежда доста добре, а една от екстрите му е работещ скоростомер! При това напълно механичен.

1321

В този часовник няма нищо електронно, което да нарушава любовта ни към зъбните колела, предавките, приятното тиктакане и едва доловимият вой на махалцето, който навива пружината. Как тогава се определя скоростта? Много просто. Скоростомерът се изважда нагоре и разкрива задвижван от вятъра механизъм. Показваш си ръката през прозореца на колата и часовникът ти измерва скоростта.

Гениално.