Има ли шанс да приемеш тази кола в мечтаната си дрифт класация?

Когато някой се осмели да каже, че с 4х4 кола може да се прави също толкова добър дрифт, колкото и с една от класиките на задно, същият този някой рискува да изяде разпределителен вал от редови шестак настрани. Хардкор феновете са ни ясни. Те са луди по Nissan 240SX, Toyota Corolla AE86, защо не някоя луда E30-ка на BMW, както и по всички коли, които ти идват наум, след като се сетиш за тези трите.

Истината обаче е, че ако имаш достатъчно смелост, познания и опит, можеш да си не по-малко луд с истинска 4х4 класика. Като това специфицирано за стандартите на несъществуващата вече Group B – Audi Quattro. Управлявано е от Кристоф Клауснер, а видеата са заснети по време на Rally Legends, което се провежда в Алпите.

Някой би казал, че всичко по-горе, което написахме, е абсолютна скръб и е редно веднага да изтрием Quattro от таблицата с дрифт колите. Донякъде бихме се съгласили, но по дяволите, виж го как танцува по завоите. И това не е затворено трасе, на което Клауснер се фука с умения. Това е истинска рали надпревара.

Клауснер е известен предимно в родината си Австрия. Участвал е и в Европейския рали шампионат, където има един старт. Обаче умее да се забавлява.


 


 


Audi Quattro абстиненция
83%дрифт машина
оценка от читателя: (1 гласувай)
83%