Ax, добрите стари комбита. Същите, които германците обожават, а турците презират. Същите, които в България се гледат с недоверие и се свързват с хора, чието основно занимание е да прекарат щайги със сливи от селото в града. Ние обаче няма да говорим за ракиепроизводство, а ще ти предложим 5 люти комбита, с които можеш да превозиш новата си пералня от магазина до вкъщи с 250 км/ч. Защото си вулгарен, безразсъден, циничен и презираш закона. Не казваме, че трябва да го правиш, казваме само че можеш. Easy boy, easy!

Те са скъпи, те са зли, ръмжат лошо и презират бензина, защото се опитват да го унищожат на секундата. Таргет: 25-45 години. Средство: кеш (Нямаш? Тогава ползвай кредит за покупка на автомобил втора ръка). Цена: до 50 000 лв.

 

 

BMW-M5_Touring_2008_1024x768_wallpaper_18

 

BMW M5 Touring

Стоим и се чудим, има ли по-вулгарно нещо от 5.0-литровия атмосферен V10 двигател на BMW E60 M5? По твое усмотрение можеш да отприщиш едни палави 507 конски сили, което означава само едно. Ще си първият човек на планетата, който е ускорил пералня до 100 км/ч за 4.7 секунди. Добрата новина е, че понеже това е BMW, можеш да караш не само направо, но и с вратите настрани. Лошата новина е, че ще трябва да се изръсиш доста пари.

 

 

Mercedes C63 комби

 

Mercedes C63 AMG

Mercedes била компания, която правела коли за улегнали хора. Молим ви, не ни карайте да се смеем. Погледнете това налудничаво комби, което има състезателни седалки и четири ауспуха отзад. Пълно автомобилно безсмислие, което обаче може да зарадва и най-големия хейтър. Тази кола се поръчва черна, с черни седалки, с черни джанти и черни стъкла. И усилете гърления звук на 6208-кубиковия V8 мотор, моля. На ваше разположение са 457 к.с. и 600 Нм, които с радост биха отклонили оста на планетата с няколко стотни от градуса, докато се опитват да изстрелят теб и пералнята ти до 100 км/ч за 4.4 секунди. Предаването отново е задно, така че можеш да си се пързаляш на воля.

 

 

AUDIRS4Avant-1572_2

 

Audi RS4

Един от любимците ни. Нарочно не ти предлагаме RS6, защото го смятаме за много голямо, много скъпо, много тежко и много сложно с неговите две турбини. RS4 е същото нещо, но с атмосферен двигател и по-удобно за каране купе. В пристъпите на лудост ще разчиташ на 4.2-литров V8 двигател с 420 к.с. и 6-скоростна ръчна трансмисия Getrag. Audi са измислили концепцията за бързи комбита, така че уверяваме те, справили са се и тук. Същите са измислили и quattro, така че четирите задвижващи колела идват бонус. Ще си ги платиш, де, но изразът е такъв. Знаеш ли кое е най-хубавото? Докато собствениците на M5 и C63 AMG перат на ръка зимата, защото колите им не могат да издрапат от паркинга, ти ще вилнееш в снега и ще хвърляш луга в устата на зяпналите отстрани хора. По-хулиганско няма как да стане.

 

 

268201_Insignia OPC Sports Tourer_LR

 

Opel Insignia OPC

И ние сме хора, и ние знаем, че горните три са безбожно скъпи. Затова решихме последните две предложения да са по-поносими като цена. Това е Insignia OPC, която също знае как да те зарадва. Времето, в което Opel беше синоним на автомобилна скука, отдавна отмина. Двигателят е 2.8-литров V6 турбо с 325 к.с., а задвижването е двойно. Диференциалът с ограничено приплъзване пък е стандартен. Opel било, лошо било. Нека.

 

 

Passat 3.2 FSI комби

 

Volkswagen Passat 3.2 V6 FSI

Би ли се сетил някога за Passat, когато говориш с някой за бързи комбита? Не. Passat винаги е бил работен, а не състезателен кон. Донякъде това важи и за версията, оборудвана с 3.2-литров V6 двигател с 300 к.с. Тя е най-слабата и най-бавната до 100 км/ч от изброените по-горе. Но от друга страна не е ли достатъчно? Трябва ли ни нещо, в чиито ауспуси гърмят фойерверки всеки път, когато подадеш газ? Ами да, трябва ни. Загъвайте ни RS4-ката, идваме.