Чисто хипотетично. Ако си мъж на възраст между 25 и 40 години и имаш нужда от нова кола, но недостатъчен бюджет за нещо класно, интересно и вълнуващо, е редно да се замислиш сериозно върху подхода си. 

Ясно е, керамичното прасе касичка може и да помогне за плащането на гражданската отговорност, а с пестене от заплата, ще получиш новия си автомобил някъде след около 10 години. Минимум. 21-и век е векът на “тук и сега” и понякога имаме нужда от финансова инжекция. Добрата новина е, че в момента имаме избор от десетки банкови продукти, които да ти позволят да купиш автомобила си СЕГА. Разбира се, съветваме те добре да прецениш възможностите си, за да не остане кредитът ти необслужван, както и да избягваш бързите кредити, освен ако не искаш да върнеш 10 пъти по-висока сума от изтеглената. В типичния си стил подбрахме 5 нетипични автомобила за типажи, с които всеки се сблъсква ежедневно.

 

 

BMW 5er Gran Turismo BMW 5 Series Gran Turismo

530d на 5 години за 45 000 лв. 

…за амбициозния предприемач

Нямаше как, просто нямаше как да не предложим модел на BMW на нашия амбициозен предприемач. Обаче, понеже сме нетипични, решихме да му пробутаме BMW 5-Series GT. То е странно на външен вид, но пък е една от най-удобните и представителни коли, които парите могат да купят. Може да се намери за около 40 000 лв, а ако се чудиш защо купето изглежда толкова странно, седни обезателно на задната седалка. За разлика от стандартното 5-Series, тук можеш спокойно да водиш преговори с мексиканец и неговото сомбреро. Толкова е просторно, че той няма да се чувства неловко.

 

 

mazda mx-5-koli do 50 000 lv unicredit

Mazda MX-5 за 15 000 лв с по-голям шанс за избор в Германия.

…за разхайтения студент

Не сме сигурни, че думата “разхайтен” е най-правилната в случая, но от друга страна безгрижието е един от основните добродетели на студентските години. Показността е важна, скоростта също, въздухът в косите на гаджето още повече. Повечето хора биха се сетили за BMW Z4, но не и ние. Представяме ти Mazda MX-5 – най-успешният роудстър на планетата. Намират се трудно у нас, но това е синоним на ексклузивността. Държи се перфектно на пътя и изглежда добре пред всяко заведение. Междувременно поддръжката е евтина и момичетата го харесват. Има ли някой, който гласува “против”?

 

 

265891_101502511628683dlim

VW Beetle на 3 години от 25 000 лв.

 

…за артистичния блогър

Наскоро попаднахме на туит от @blondjob1, който гласи: “Проблемът дойде в момента, в който блогърите се помислиха за селебритита”. Съгласни сме, само че именно в това се крие очарованието на сравнително новата прослойка. Логичният избор тук би бил MINI, нали така? Обаче не! Ние смятаме, че Volkswagen Beetle е по-адекватен, по-различен, по-непопулярен и съответно по-готин. Можеш да си джиткаш от хипстърското кафене до тайния нощен клуб, в който се влиза с почукване по метална врата. Освен това е надежден, защото е базиран на Golf. А знаеш ли, че Beetle може да бъде поръчан с изписан на задницата прякор, с който колата е известна в страната, от която е купена. Колко ли ще е яко да ти пише “Костенурка” на задния капак?

 

renault-megane-rs-275-hatchback-cutout

Megane R.S. 250 от 25 000 лв и фейслфифта 265 (на снимката) от 35 000 лв.

…за уличния състезател

Тези пичове смятат катаджиите за демони, изпълзели от недрата на земята, за да ги тормозят. Стрийт рейсърите могат да съсипят спокойната нощ на живеещите в поне 3 блока, около тяхната писта, пардон, булевард. Те правят по 348 старта, само за да унижат съперника си и да boost-нат своето его. Ето ти boost, ето ти и его. Господа, това е Renault Megane RS. Има 2.0-литров 4-цилиндров двигател с twin-scroll турбина и 265 к.с., които могат да стъжнят живота на доста хора със самоделни автомобили на улицата. Подготви се обаче да те намразят всички голфаджии, хондаджии и беемведжии, които се смятат за основополагащ фактор в дисциплината.

 

 

MILANO - LAPO ELKANN SORPRESO IN CENTRO MENTRE PARLA CON UN AMICO. DOPO I SALUTI SALE SULLA SUA AUTO E INSIEME AL SUO BODYGUARD SE NE VA (C) MIMMO CARRIERO / GRUPPO OLYCOM

Abarth държи цена като малък и бърз Fiat. Шок. Тенденцията ще се запази. От 25 до 50 000 лв. 

…за парвенюто, което не мърда от центъра

Той е претенциозен, облича се скъпо и се подстригва веднъж седмично, защото перчемът му е по-важен от твоето мнение. Живее някъде на “Гурко”. Всичко, което е на повече от 3 километра от ЦУМ, за него е предградие, а колата е естественият му придатък, с който бръмчи по малките павирани улички. Няма какво друго да е, освен Fiat 500 Abarth. Дребна, но за сметка на това много зла оса, която може да накара всеки хейтър да замълчи. Има 1.4-литров турбо двигател със 135 к.с., както и звук, който много ни напомня на раздразнен дакел.