Мокрият сън на всеки автомобилист е гигантски двигател в лек автомобил. Много компании твърдят, че са успели да го постигнат, но истината е, че малко от тях могат да се сравняват с Pagani и тяхната луда Zonda. Точно по този повод ти представяме бърза видео демонстрация за това какво се случва, когато завреш 7.3-литров V12 двигател Mercedes-Benz в нещо с теглото на MINI Cooper.

Кадрите са стари и идват от създателя на британското автомобилно издание ЕVO – Хари Меткалф, който преди доста години се похвали, че си е купил Zonda C12S, а впоследствие я модифицира до нещо, напомнящо спецификацията на Zonda F.

Оставяме това настрана и се фокусираме в клипа, който е доста дълъг, но нас ни интересува след втората минута и половина.

Там виждаме как Меткалф нагледно демонстрира с колко много въртящ момент разполага 7.3-литровият V12 двигател на Mercedes (745 Нм). Без никакво докосване на педала на газта, Меткалф преминава през предавките, без по никакъв начин това да носи дискомфорт на колата. След това подава газ и изчезва в далечината. Браво.