Малко преди Volkswagen Group да придобие напълно Lamborghini през 2000 г., от фабриката на италианската компания се появява последният чистокръвен екземпляр Lamborghini Diablo. Според информацията именно този последен мохикан ще бъде пуснат на търг след по-малко от месец.

Въпросното Lamborghini Diablo SV е произведено на 21 декември 1999 г., точно преди производството да бъде прекратено по време за коледните празници. Колата предстои да премине под чукчето на Silverstone Auctions на 6 март.

sj4ughfuubcsauxb5fi0

Volkswagen купи Lamborghini през 1998 г., но реално германците поемат пълния контрол върху компанията чак през 2000 г. Дори да забравим за тази особеност, това Diablo продължава да бъде много значимо, тъй като е последното, произведено през 20 век. Все пак е нещо, нали?

ial8lbeteopwgi9915wf

Колкото до конкретната кола, тя е изминала само 51 500 км, а екстериорният цвят е уникален микс от перлено червено и оранжево. Поне така казва от Silverstone Auctions. Интериорът е изпълнен в сиво и черно, като тапицериите са от кожа и Alcantara.

zyxfb8hlw5bhhxr1aqy5

През 2013 г. колата е преминала през реставрация на шасито и окачването, което е струвало на сегашния й собственик 10 000 паунда. През същата година е настроена и геометрията, за което е отговаряла компанията Grimaldi Engineering, а през януари тази година са били сменени консумативите и е минат технически преглед.