Не може да бъде по-добро. Кабриолет за града и плажа с непромукаем интериор и електрическо задвижване. Побира четирима и минава 200 км. FUN. ICON. JOY са три думи от прес видео, които за първи път стоят на място. 

 

Не е концепцията Cactus Mehari, която видяхме във Франкфурт преди няколко месеца, но определно носи духа на старото автомобилно недоразумение (в добрия смисъл). Няма въздушна възглавница, със сигурност няма климатик, нито пък прозорци, но си има сгъваем покрив тип палатка в свежи цветове. Цветовете на пластмасовата каросерия идват директно от 1968-а. Задната седалка се прибира за допълнително багажно пространство, а дупките в пода са за отводняване, когато решите да измиете интериора с маркуч. Защо? Защото можете.

 

citroen e-mehari

 

е-Mehari може да развие максимална скорост от 110 км/ч. Зареждането на батерията отнема 8 часа през станция и 13 часа от домашен контакт. Ще се прави от PSA,  но всъщност разработката е на Bolloré Group, които правят Blucar по дизайн на Pininfarina още от 2011-а година.

По всяка вероятност няма да се продава в България, което ще бъде жалко въпреки високата си цена от над 20 000 евро.

 

електрическо mehari