Чисто нов, но от 2006? Стар модел, но по-скъп от новия? Нов? Стар? Ъъъм…

Ford GT е яка кола, независимо от безобразния разход на първото поколение, което дойде като почетен наследник на кууууууултовия GT40, разсипал Ferrari на „Льо Ман“ през 60-те. Но каквато и да е консумацията на тази кола, обсъждането е излишно – все едно да се коментира стойността на поддръжката на лодка Donzi например.

2006 Ford GT Heritage Edition

Любопитното в случая е, че колата на снимките е Ford GT от първото поколение, от специалната серия Heritage Edition (само 343 броя) и е на едва 5 мили. Пет мили. Ясно може да видите фабричните предпазни найлони вътре, а Gulf краските са още по-явни и по-яки.

И докато един Ford GT 2017 струва около 400 хил. долара, то този ще удари поне половин милион, когато бъде пуснат в търга между 8 и 10 април, в Палм Бийч. Ако искате и можете да си позволите новия обаче, съществува голяма вероятност да си останете само с искането, защото производството на колата е ограничено в рамките на 250 броя/година, а клиентите на практика се избират от Ford.

2006 Ford GT Heritage Edition

Така че, ако случайно имате около 500 хил. долара и си търсите чисто ново спортно купе, което да е произведено през 2006 г., да е на 5 мили, да носи емблемата на Ford, да е обагрено в легендарните цветове на Gulf и да развива 550 к.с. от 5,4-литв V8, то това е вашето возило. Приятен полет.

за автора

Ако работата не ти носи удовлетворение, значи си нещастен. Защото по-голямата част от живота ти отива именно в нея. Именно затова продължавам да работя това, което работя. Защото ме прави щастлив. Make life a ride.