Да уточним нещо от самото начало. Dodge Challenger SRT Hellcat е напълно безсмислен, но адски привлекателен автомобил. Ако можем да се изразим по друг начин, тази кола е средният пръст в лицето на здравия разум. Има 707 к.с. и дори когато е спряла, ти се струва някак надменна. Истинска американска супер модерна класика.

Оказва се обаче, че освен всичко това, Dodge Challenger SRT Hellcat е и доста изгодна сделка. Момчетата от BBC Autos излязоха с интересна инфографика, разкриваща колко точно удоволствие получаваш за парите си. Между другото, те не са никак много – колата се продава в Съединените щати на Америка за 59 995 долара. Помисли какво можеш да си купиш в България за тези пари.

pyq2qxlyukwnrhhlt64g

Например знаел ли си, че можеш да си купиш Hellcat плюс четири готови-да-бъдат-разкъсани комплекта гуми Pirelli P-Zero Nero за същите пари, за които можеш да се сдобиеш с Alfa Romeo 4C Launch Edition? Другото интересно сравнение е, че можеш да притежаваш Hellcat, RAM 3500 плюс платформа на цената на Porsche 911 4S Cabriolet.

Струва си да помислиш върху това.

rp2idnrtuw8b4rvmtx7l