Това жълтото на снимките изглежда като детска количка с педали, но не е. Даже, ако я наречеш такава, може да обидиш голяма общност, обединена от любовта си към микроавтомобилчетата. От определението ще се зарадват само феновете на VW Beach Buggy, тъй като това жълтото се спряга като негова алтернатива.

Казва се Ferves Ranger и представлява микроавтомобил, използващ части от Fiat 500 и Fiat 600. Ferves е съкращение от Ferrari Veicoli Speciali, което по онова време е клон на Ferrari, занимаващ се с разни такива извратенийки.

Произведени са само 600 бройки в периода между 1966 и 1971 г. Според слуховете от всички тях до момента са оцелели не повече от 50 бройки. Ranger е замислен като превозно средство за забавление и офроуд и на практика е един от най-простите като конструкция автомобили, които можеш да откриеш.

Воланът и 499-кубиковия двигател е от Fiat 500, докато окачването и спирачките са взети от по-големия Fiat 600. Екстрите включват покрив, който може да се сваля, отварящи се наобратно врати, които могат да се свалят, четири седалки, тапицирани с винил, сгъваемо челно стъкло, както и максимална скорост от 72 км/ч.

Този Ranger на снимките се продава. Той е в отлично състояние, а собственикът му казва, че е 100% оригинален. Изминал е само 7831 км от 1967 г., когато е произведен. В момента се намира в родна Италия.

Струва някакви си 33 000 долара.