Дали ти харесва или не, Nissan Skyline GT-R е истинска японска легенда

Без никакво съмнение Nissan Skyline GT-R е сред най-важните японски спортни коли. Много хора не харесват японската класика и ние ги разбираме. Но имайки предвид, че от Страната на изгряващото слънце все по-рядко излизат истински атрактивни и можещи коли, ни кара да съчувстваме на японците и да им признаем този успех. Може да не харесваш GT-R, но никога не го пренебрегвай или подценявай. Просто съвет.

По този повод ти предлагаме нова снимка – технически разрез – за компютърния ти desktop.

Skyline започва живота си като модел на Prince Motor Company, която започва да произвежда модела през 1955 г. През 1966 г. Prince е придобита от Nissan и в резултат на това Skyline минава в ръцете на новата компания.


Едва ли Шиничиро Сакураи или някой от другите дизайнерите, участвали в разработката на оригиналната концепция на модела, са знаели докъде ще стигне той и колко продължителен ще е неговият живот. Сакураи остава главният мозък зад японската класика до смъртта си през 2011 г.

Името GT-R се появява през 1971 г., с което компанията означава спортна версия на Skyline с олекотена конструкция и S20 двигател с 2.0 литра работен обем, 6 цилиндъра в редица и 160 к.с. мощност.