Volkswagen представи концепта Tristar на изложението за служебни автомобили в Хановер

Помниш ли добрия стар Volkswagen Transporter от началните години на модела? Не беше толкова чаровен, колкото още по-старите хипарски ванове на Volkswagen, но беше издръжлив, прост като конструкция и лесен за използване. Много хора обожаваха да го използват в бизнеса си. Имаше и версия с открито товарно пространство, за която ще се сетим тук.

За нея са се сетили и във Volkswagen, които представиха концепта Tristar на изложението за автомобили с търговска цел в Хановер. Прототипът има за цел да отбележи дългогодишната история на компанията в Помниш ли добрия стар Volkswagen Transporter от началните години на модела? сегмента и предлага добре оборудвана кабина с премиум излъчване – кожени седалки, метални детайли и дори кафемашина. В таблото е вграден 20-инчов таблет и “мултимедийна система от последно поколение, с която могат да се извършват конферентни видео разговори.”

Двигателят е 2.0-литрово TDI с мощност 200 к.с. и 450 Нм максимален въртящ момент. Той е комбиниран със 7-степенна DSG трансмисия и 4MOTION система за задвижване на четирите колела, която позволява постигането на ускорение от 0 до 100 км/ч за 10 секунди. Максималната скорост е точно 185 км/ч.

Според шефа на Volkswagen Commercial Vehicles – д-р Екхард Шолц:

“Tristar предлага безпрецедентна комбинация от всички водещи екстри на серията Transporter. Той демонстрира своя потенциал и доказва, че продължава да бъде абсолютния стандарт.”


Syncro Doka