Стилът на Nismo запулсира във вените на новия “конкурент на Golf”

В последните години на японците все нещо им липсва, когато става въпрос за хотхечове. Nissan е може би най-близо до успеха със своя Pulsar. От компанията използват изложението в Париж, за да покажат неговата Nismo версия в концептуален вид. Пак е нещо.

 

Дали ще видим колата в сериен вид остава неясно, но от компанията казват, че “са ангажирани в развиването на семейството от модели Nismo”. Концептуалният Pulsar Nismo пристига със тъмно сив екстериорен цвят и контрастиращи червени акценти. Предната броня има големи отвори за охлаждане на двигателя и спирачките, а в задната са вградени дифузьор и две изпускателни тръби. Концептът е украсен с 19-инчови джанти с пет лъча и гуми с размер 235/35. Допълнително впечатление правят ниските прагове, раздутите калници и задния спойлер, които са изработени от карбон.

Отвътре Nissan Pulsar Nismo Concept продължава със спортната тематика – дълбоки седалки, червена кожа, черна алкантара, спортен волан с три лъча и алуминиеви педали.

Засега все още не е известно дали Nismo са поработили по двигателя и скоростната кутия, но японците съобщават, че са монтирали спортно, по-ниско и по-твърдо окачване, което щяло да допринесе за “повратливото и спортно поведение, с което се свързват всички модели на Nismo.

за автора

Колите са две. За возене или болки в гърба. Предпочита малки коли с ниско тегло и висока мощност. Добрата кола има двигател зад две седалки. Цени детайлите и високото качество на изработка в новите автомобили също толкова силно, колкото мириса на застояло масло и стари кожени седалки.