Ford произвежда чисто нови хотрод купета, които всеки може да си купи

Мечтата на всеки реставратор е любимата му компания да произведе няколко купета от любимия му модел, които той да купи, да сложи под възглавницата си, и да заспи спокойно, убеден, че ръждата и липсващите части вече не са негов проблем. Наистина, това е най-съкровеното желание на всеки, сблъскал се с прокобата, наречена “стара кола”. Във Ford например добре са осъзнали това.

Ако си фен на хотрод културата, вероятността да си луд по Ford Coupe от 1932 г. е огромна. Това е моделът, от който всичко започва. Това е иконата, която вдъхновява американците и част от останалия свят. Проблемът е, че през годините Ford произвежда много малко такива коли и в момента е почти невъзможно да намериш екземпляр от модела. И тук идват репродукциите.

Пазарът в Щатите е препълнен с компании, готови да ти продадат купе от фибростъкло, напомнящо за формата на истинския Ford Coupe. Тъпото с детайлите, изработени от фибростъкло, е, че те или са страхотни, или са пълна катастрофа и не пасват. Пък и нека сме коректни, кой фен на старите американски коли би се отказал от добрата стара ламарина?

На последното тунинг изложение SEMA от Ford обявиха, че се съюзяват с компанията United Pacific Industries, с които вече произвеждат официално лицензирани купета. Един вид американците ни връщат десетилетия в миналото. How cool is that?


Колата на снимките е направена от щампована ламарина, отговаряща на оригиналните изисквания на модела. Това е постигнато с използването на оригинални преси от едно време, както и репродуцирани машини, които някога са били използвани в заводите на Ford. Купетата пристигат в пълна готовност за получаването на мощни двигатели от каталога на Ford Racing, както и за повече от 9000 части, предлагани официално от Ford.

Такива купета се предлагат и за Mustang от 1965-1970 г., както и за по-късните версии на Ford Coupe от 1940 г.