Поръчков Rolls-Royce Silver Shadow. Не е зле. И се продава

Историята на Джони Кеш е есенцията на американската мечта. От син на фермер той се превръща в международна суперзвезда. Джони Кеш и Елвис Пресли са единствените двама творци, които официално са били обявени за членове на Country Music Hall of Fame и Rock and Roll Hall of Fame. Американският певец е имал силата да разбива стени и да използва славата си, за да се превърне в американски герой. Но не за кариерата на Джони Кеш сме се събрали да говорим, а за една от неговите коли.

През 1970 г. американската телевизионна корпорация ABC Television Network поръчва този Rolls-Royce Silver Shadow LWB и го подарява на Джони Кеш. Така ръководството на телевизията признава успеха на предаването The Johnny Cash Show.

Сега колата се продава. Това ще се случи на търг, организиран от Barrett-Jackson, който ще се проведе в Лас Вегас от 23 до 25 септември. Колата е поръчана с ляв волан, изолирано от любопитни погледи задно отделение и златисти инициали JRC на задните врати. Тя е била собственост на Джони Кеш до средата на 80-те, когато той я продава. Оттогава тя се подвизава в различни частни колекции.
Когато излиза на пазара, Silver Shadow впечатлява всички с алуминия, от който е направена голяма част от купето – в това число предния капак и този на багажника. Двигателят е 6.75-литров V8 и също е изработен почти изцяло от алуминий, а окачването е изцяло независимо. И четирите спирачки на лимузината са дискови.

Колата на Кеш е изминала общо 51 499 км и се продава в абсолютно фабричен външен вид.

E7U_johnny-cash-rolls-royce-01
KII_Johnny-Cash-Rolls-Royce-Rr34-1024x683
DMu_johnny-cash-rolls-royce-03

за автора

Ако са коли, нека са стари. Под стари разбира всичко, което може да е карал дядо му преди първата си целувка. Моторспорт. Да разбере какво свири в гайдата е една от основните му цели в живота. Meчтата му е да си направи маса от V8 блок на AMG. Пита се "Къде отидоха истинските коли?"