Имайки предвид, че е купен за 1000 евро в комплект с бутилка висококачествен джин, не е учудващо, че този Range Rover не е бил перфектен в началото. Да го кажем направо, бил си е за сериозна реставрация. Собственичката му – Ева Киндлер- решава да забрави за заводската спецификация и използва машината за създаването на уникална версия, която нарича “Pendelton Edition”. Вдъхновена е от индианската култура в Северна Америка.

“Всичко започна, когато махнахме стелките на пода,” споделя Киндлер, която е бивш маркетингов директор на голяма компания, а в момента е студент, блогър и майка на две деца. “Ако трябва да ви преразкажа историята накратко, имаше нужда от сериозна работа по купето, затова го закарах при специалисти, където престоя 6 седмици. Междувременно, семейството ми и аз заминахме на пътешествие в северозападна америка и Скалистите планини. На връщане към Сиатъл, решихме да се отбием до Пенделтън, Орегон.”

Градът е известен с това, че е дългогодишен дом на компанията Pendleton Woolen Mills, която се занимава с производството на традиционни за индианците одеяла в края на 19 век. В следващите десетилетия, шарките които Pendleton Woolen Mills използва, стават символ на американското културно наследство и занаятчийството на континента, а някои от първите одеяла  са доста търсени от колекционерите. “Винаги съм била голям фен на традиционните индиански платове и техните шарки,” казва Киндлер. “Всеки дизайн представлява история. Видяхме големите рула от плат във вълнената мелница, когато се зароди идеята да комбинирам традиционен американски дизайн с традиционния британски дизайн на Range Rover Classic.” В крайна сметка, Киндлер успява да пренесе до родната си Германия 7 квадратни метра от тежкия плат.

Скоро след прибирането на своя собственик, емблематичната джипка се прибира у дома. Реставраторите я били боядисали в Hunter Green класически цвят и ламарините били перфектни, но интериорът се нуждаел от внимание. “Тънката тапицерия на тавана и корите на вратите беше много захабена и прокъсана, така че занесох американския плат на местния тапицер с молбата да подменим стария материал. Бяхме предпазливо оптимистични за изхода от всичко това, но крайният резултат беше впечатляващ – по-добър, отколкото изобщо бяхме очаквали.” След това Киндлер и майсторите й трябвало само да завършат проекта с няколко интериорни детайла, сред които dreamcatcher, ретро стикери на Pendleton и снимка на Кралицата, поставена на видно място на таблото.

“Всичко около тази кола се върти около сантименталната й стойност,” казва Киндлер. “Тя е истински красива, особено след пълното си преобразяване отвън и отвътре. Никога не бихме я продали. Децата ни я обожават и ако решим някой ден да използваме новия си Range Rover, за да ги закараме на детска градина, те отказват да се качат и плачат. Те искат своята “Кафява Мечка”, както e кодовото название на класическия ни Range Rover. Прякорът идва от стария му цвят, който беше кафяв металик. Децата го приеха за голяма и добронамерена мечка.”

Готина история.