RAUH-Welt Begriff Porsche, като никое друго. Тerror Garage пълни очите ни и ни кара да съжаляваме, че Индонезия е толкова далеч

Покривът. Именно той бе нещото, което ме накара да спра да въртя колелцето на мишката и да изпадна в едноминутен анализ на това, което виждах. Това, което гледате вие в момента. Останалата част от колата обаче е не по-малко впечатляваща. Странна и ужасно ефективна комбинация от „Porsche Classic” елементи и RWB стил. Автомобил, който оставя доста различно впечатление, когато се наблюдава с покрив и без такъв. Трудно ми е да не го харесам.

Металната шапка е изработена на ръка от човекът завеждащ Terror Garage – Индонезия. Артистът е прекарал повече от месец с „английското колело“, чукът и другите инструменти, за да създаде парче автомобилно изкуство, напомнящо на бомбардировача Boeing B-29. Нитовете свързващи алуминиевата обшивка с носещата конструкция, са дискретна препратка към „Летящата крепост“, самолетът от който Майкъл черпи вдъхновение.

В тази кола обаче има една голяма измама: базата. Противно на впечатлението, което оставят предницата и задницата, RWB Speedster не е изграден върху класическото първо поколение 911, а на базата на по-съвременното 911 Cabriolet от 1984. Предното стъкло се оказва прекалено за концепцията, затова Майкъл монтира специално изработено от акрил парче. Рамката пък е модифициран детайл от 356. Резултатът е впечатляващ. Измама? RWB Speedster е по-реален от всякога. 

Такъв е интериорът, който няма да описвам. Ще кажа само, че Terror Garage са запазили оригиналните уреди, които се вписват чудесно в общия характер на Speedster. Други компоненти, заслужаващи отбелязване? Всичко. Всеки детайл. Което обаче е безсмислено. Огледало на калника от състезателното 356 GT, оригиналният, но леко модифициран 3,3-литров плосък шестак, полусликовете Toyo R888… Галерията говори.