Xаресва ли ви или не, това е Rolls от средата на 70-те, превърнат в дрифтачка. Кара го човек кариран флаг, татуиран на врата. Трябва да е сериозно

Или пък точно обратното. Един явно сериозен автомобил, превърнат в бъзик за дрифт, който освен всичко друго, не е и особено способен да се носи с вратите настрани, обвит в гумен пушек. Идеята обаче не е лоша и идва малко в стила на показните откачалки от TaxTheRich, чиято кауза също не е много ясна, но налага поведение в линията богатите-се-взимат-прекалено-сериозно.

И нищо чудно, защото този Silver Shadow отразява доста бистро (въпреки черния мат) живота на неговия собственик. Изгонен от училище на 14 години, бивш механик, който в едно от интервютата си казва „Имах всичко, което може да се купи с пари, но не бях щастлив“. Човекът е нашарен с татуси от горе до долу, на врата си носи кариран флаг, а името му е Шейн Линч – един от членовете на ирландската група „Бойзоун“. За живота Шейн обаче може да се изпише цяла книга (нещо което той самият направи), така че към колата на певеца.

Rolls-ът не е оголен до кокал, както обикновено се случва при подобни преработки. Даже напротив, интериорът представлява странна еклектична смесица между лукс и спорт – седалки със състезателна форма и отвори за колани, обшити обаче с червена кожа. Съвсем нормално дело на британския тунер Project Khan. Съвсем нормален е и фрезованият от алуминий лост на хидравличната ръчна, който по всяка вероятност е единственият по рода си, завършващ с инициалите RR и „Летящата Емили“.

Silver Shadow е преоборудван с регулируемо въздушно окачване, но задвижването е оставено в заводска конфигурация – масивния 6,75-литров V8 отпред, 3-степенен автомат по средата и задно задвижване. Тази мудна схема и тежестта на Shadow не му позволяват да прави особени подвизи, но пак – тази кола не се взима на сериозно. Харесва ли ви идеята или не? Споделете.